Kayıtlar

Temmuz, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Gökdoğanın Kanatları

Resim
Gökdoğanın kanatlarının telekleri bayağı şahin veya puhu baykuşu gibi belli değildir. Gökdoğanın kanatları dar uçludur ve 90-110 santimetredir.Üst tarafı mavimsi kül grisi, alt kısmı krem rengi üzerine kahverengi çizgilidir. Dar uçlu kanatlar türbülansı azaltır ve havadaki direnci en aza indirir.  Gökdoğanın Kanadı (1.fotoğraf) Bayağı Şahinin Kanadı (2. fotoğraf)  Puhu Baykuşunun Kanadı (3. fotoğraf)

Asya Çitası

Resim
Asya çitası, kedigiller familyasından bir hayvan türü. Yerden yüksekliği 60-80 santimetredir. Baştan kuyruğa 150-200 santimetre boyda olan Asya çitası, 55 kilogram ağırlığa sahiptir. Türkiye'de nesli tükenmeye yüz tutmuştur. Yani Türkiye'de Türklerin göremeyeceği kadar Asya çitası kalmıştır. Koyu sarı rengi ve siyah benekleri turuncu ve yeşil otların arasında çok iyi kamufle olmasını sağlar. Hızı saatte 120 kilometreye kadar çıkabilir. Böylece dünyanın en hızlı kara hayvanı olur. Ve en hızlı koşan hayvanın bir alttürü olabilir.

Yırtıcı Kuşlar:Ana Sayfa

Resim
Yırtıcı Kuşlar sitesine hoşgeldiniz! Bu site, yırtıcı kuşlar hakkında bilgi toplamak için 04 Temmuz 2017 tarihinde kurulmuştur. Bu sitede yırtıcı kuşların ne renk olduğunu, ne ile beslendiğini bulabilirsiniz. Yanlışlarım varsa beni uyarmayı da unutmayın! İnternete predetoars.blogspot.com.tr yazarak bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu sitede büyük kediler hakkında da bilgi bulabilirsiniz. Yırtıcı Kuşlar sitesinde sadece yırtıcı kuşlar olmayacak. Büyük kediler de olacak. Sürüngenler de. Sitenin adı ' Yırtıcı Kuşlar ' olsa da sürüngenler ve büyük kediler de olacak.

Réunion Kerkenezi

Resim
Réunion kerkenezi, doğan cinsinin bir üyesidir. Mascarene Adası'nda  yaşar. 1674 yılında soyu tükenmişitir. Sırtı, kanat üstleri ve kafasının üst tarafı kırmızımsı boz, gözünün arkası mavi ve diğer tarafları beyazdır. Küçük kuş, yerel geko, tavuk ve yarasa, bu doğanın menüsündedir. Neden soyu tükendiği hala bir gizem. Değişen hava koşulları olabilir.

Bayağı Atmaca

Resim
Bayağı atmaca, atmacagiller familyasından küçük, çevik bir yırtıcı kuş türüdür. Boyu 24-32 santimetre, kanat açıklığı ise 69-71 santimetreyi bulabilir. Dişinin sırtı, kanat üstleri ve kafası  kahverengi, alt kısmı beyaz üzerine kahverengi çizgilidir. Erkeğin sırtı, kanat üstleri ve kafası, koyu mavi, yanağı turuncu ve alt kısmı, beyaz üzerine kahverengi çizgilidir. Ötüşü tiz ve hızlıdır. 'kee-kee-kee-kee-kee' şeklinde öter. Normal uçuşta hızı saatte 64-120 kilometredir. Avına yaptığı dalış esnasında ise hızı saatte 214-219 kilometre arasıdır. Büyük ihtimalle Avrupa, Asya ve Afrika'da yaşar.

Kaya Kartalı

Resim
Kaya kartalı, atmacagiller familyasından 85-92 santimetre boya, 190-230 santimetre kanat açıklığına sahip bir yırtıcı kuş türüdür. Sırtı, kanat üstleri, kafası ve alt kısmı, koyu kahverengidir. Kafasının arka kısmında kısmında altın renkli tüyler vardır. Bu nedenle altın kartal olarak da bilinir. Uçarken alttan siyah görünür, kanat altlarında beyaz lekeler vardır. Hızı saatte 322 kilometreye kadar çıkabilir. Bu hız onu gökdoğandan sonra dünyanın en hızlı hayvanı yapar. Kuzey yarım kürede yaşar. Tıpkı gökdoğan gibi yuvasını yüksek kayalıklara yapar. Ötüşü şahin gibi 'kya-kya-kya-kya' ve 'tuii-u-tuii-u'. Tavşan, sincap, tilki, kurt,  keklik, balık, geyik ve keçi avlar.

Gökdoğan

Resim
                                                           Gökdoğan, doğangiller familyasından bir yırtıcı kuş türüdür. boyu 35-60 santimetre,  kanat açıklığı ise 90-110 santimetreyi bulabilir. Ağırlıkları 900-1500 gram arasındadır. Sırtı mavimsi kül grisi, başı siyah, alt kısmı krem rengi üzerine enine koyu kahverengi çizgilidir. Gökdoğanlar genelde güvercin, kumru, sülün, bıldırcın ve ördek ile beslenir. Fakat bazen fare, sıçan, kertenkele, yılan, tahtakurusu, çekirge ve yusufçuk avlar. Görülmeyecek kadar balık ile beslenir. Sadece bir karga boyunda olsa da hız için tasarlanmıştır. Dalışa geçtiği an dünyanın en hızlı hayvanı olur. Düz uçuşta saatte 130-184 kilometre hızla gidebilir. Ama dalışta, yani balıklama uçuşta saatte 380 kilometre hızla gidebilir. Gökdoğanlar dünyanın en yaygın yırtıcı kuşudur. Kuzey yarım kürede yaşar. Güney yarım kürede ise Güney Amerika'nın güneybatısında ve Avusturalya'da bulunur. Brezilya'da Cubatao'daki mangrov bataklığında bir tundrius